Передплата 2024 «Добра кухня»

Більшість українців дізнаються про свої права з телебачення та від родичів

  • 09.02.2018, 14:40
  • 763

Основними джерелами інформації про права людини для українців є телебачення, спілкування з родичами та друзями, інтернет-сайти.

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднила на прес-конференції голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, повідомляє Укрінформ.

"Звідки люди черпають уявлення про свої права: опитування показало, що переважно це телевізійні програми, інтернет-сайти, родичі та знайомі. Зі школи та вищого навчального закладу про свої права та способи їх захисту дізнаються лише 15 % опитаних", - сказала вона.

Печончик уточнила, що люди мали змогу обирати кілька варіантів відповідей і 75% респондентів назвали джерелами інформації про права людини телевізійні програми, 41% - родичів та друзів, 30% - інтернет-сайти, 26% - особистий досвід і 23% - газети.

За її словами, опитування було проведено фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва разом з Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за підтримки програми розвитку ООН в Україні, участь в опитуванні взяли 2002 громадян з усіх регіонів України, крім окупованої частини Донбасу та Криму.

Схожі новини