Передплата 2024 «Добрий господар»

Під час затримання екс-нардепа Шепелєва вилучили посвідчення "міністерства державної безпеки ДНР"

  • 09.02.2018, 12:58
  • 1 240

У затриманого сьогодні колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, підозрюваного в організації умисного вбивства та скоєнні інших злочинів, було вилучено посвідчення співробітника "міністерства державної безпеки ДНР".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Стосовно цієї ж особи Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Наразі з затриманим проводяться процесуальні дії, пов’язані з обранням запобіжного заходу. До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Засідання призначено на 11.30, суддя Литвинова, Хресний провулок,4", - написала Лариса Сарган.

Нагадаємо, колишнього народного депутата від Батьківщини Олександра Шепелева затримали за підозрою в скоєнні замаху на вбивство і низки інших злочинів.

У 2012 році щодо Шепелева було відкрито кримінальне провадження. Його звинувачують у скоєнні тяжких злочинів, серед яких - розкрадання коштів банку Родовід у розмірі 340 млн грн і організація низки замовних вбивств.

За даними слідства, загальна сума, яку він привласнив - майже 1,5 млрд грн.

Також Шепелева звинувачують у викраденні та вбивстві керівника наглядової ради Автокразбанку Сергія Кириченка, полковника міліції Романа Єрохіна, замаху на екс-віце-президента банку Родовід Сергія Дядечка.

У березні 2014 року його екстрадували до України з Угорщини. Однак вже у липні 2014 року Шепелев втік з-під варти, у зв’язку з чим його повторно оголосили у міжнародний розшук.

19 березня 2015 року російські правоохоронці затримали Шепелева на території Московської області. Невдовзі Одінцовський міський суд Московської області ухвалив постанову про екстрадицію Шепелева.

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Шепелева за статтею "державна зрада".

Схожі новини