Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Всього 50% українців вакциновані від дифтерії та правця, - Уляна Супрун

  • 09.02.2018, 12:10
  • 955

На сьогодні в Україні всього 50% населення вакциновано від дифтерії.

Про це в ефірі "112 Україна" заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Цей показник необхідно підвищувати, впевнена в.о. глави МОЗ. "Зараз є десь 50% вакцинованих від дифтерії, і нам потрібно це підсилити, є вакцини у наших поліклініках, у наших педіатрів, у сімейних лікарів, можна вакцинуватися", - заявила Супрун. Вакцинуватися повинні не тільки діти - починаючи з 16 років дорослі повинні кожні 10 років робити щеплення від дифтерії і правця. У зв'язку з цим міністерство проводить роботу серед дорослих, мотивуючи їх вакцинуватися. "Для них закуплені вакцини за державною програмою. Є достатньо вакцин і для дітей, і для дорослих", - заявила Супрун.

Що стосується співпраці з питання вакцин з США, то мова йде про закупівлю препаратів. Завдяки співпраці МОЗ з міжнародними організаціями, зокрема з ЮНІСЕФ, вдалося заощадити частину коштів. Зазвичай у випадках, коли звільняються ресурси, міністерство направляє їх на закупівлю додаткових вакцин, пояснила Супрун. У цьому році будуть придбані додаткові вакцини від кору - потрібно 900 тисяч доз для планових вакцинацій, а крім цього в Україні велика кількість дітей, які не були щеплені протягом останніх 10 років.

Також, розповіла Супрун, ведуться переговори з США - є можливість отримання частини вакцин в рамках гуманітарної допомоги від американських військових. У МОЗ сподіваються, що це дозволить отримати додаткові вакцини для дорослих.

Схожі новини