Передплата 2024 «Добрий господар»

Австрія підтримує ідею миротворчої місії на Донбасі

  • 08.02.2018, 20:10
  • 703

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц заявляє про підтримку введення миротворчої місії на Донбас і можливості країни брати участь у цьому проекті.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Австрійський федеральний уряд буде підтримувати цю ідею (миротворчої місії на Донбасі – ІФ)... Я розумію, що поки до цього дійде, необхідні тривалі переговори, багато кроків слід здійснити", – сказав Себастьян Курц на спільному з Петром Порошенком брифінгу в четвер у Відні, відповідаючи на запитання про можливість приєднання Австрії до введення миротворців на схід України.

За його словами, як тільки цю миротворчу місію буде створено – буде вирішуватися питання, які країни візьмуть у ній участь.

"Якщо від української сторони надійде прохання або бажання, щоб Австрія теж приєдналася чи надала якусь допомогу – ми з боку федерального уряду, з боку міністра оборони обговоримо це", – запевнив Себастьян Курц.

Він наголосив, що для впровадження цієї місії готовий "вже сьогодні висловити нашу повну підтримку щодо імплементації такого проекту".

У свою чергу, Петро Порошенко подякував Австрії за підтримку ідеї миротворчої місії на Донбасі під мандатом ООН.

"Я впевнений в тому, що ця місія може стати твердим гарантом режиму припинення вогню, роззброєння незаконних збройних формувань, стимулювати виведення російських військ з окупованої території і забезпечити надійне закриття кордону з Росією,.. щоб ми, нарешті, після імплементації пакета з безпеки могли перейти до етапу політичного врегулювання", – сказав президент України.

Він також відзначив позитивні зміни у забезпеченні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під час головування Австрії в 2017 році: "Саме під час головування Австрії в ОБСЄ... ми значно посилили СММ ОБСЄ, ми поліпшили технічне оснащення і покращили об'єктивну інформацію, яку СММ надає світу з лінії зіткнення, з території, окупованої Російською Федерацією".

Схожі новини