Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Попри вимогу МВФ ціни на газ наразі не підвищуватимуть, - Гройсман

  • 08.02.2018, 16:38
  • 829

Цього опалювального сезону ціни на газ не підвищуватимуть, попри вимоги Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Укрінформ.

"Цього опалювального сезону ціни на газ підвищуватись не будуть. Ми дійсно зараз знаходимось в діалозі з МВФ, регулювання цінового питання є однією з вимог МВФ. Я говорю про дві речі - має бути справедливий підхід, а з іншого боку цей підхід має забезпечити соціальний захист українців", - сказав Гройсман.

Він додав, що розраховує на продовження співпраці з МВФ.

"Ми з 2007 по 2014 роки, Україна, отримала, якщо пам'ять не зраджує, до 50-ти мільярдів доларів боргів. І не ми з вами їх брали, але нам доводиться їх обслуговувати і повертати", - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, в березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом ,5 млрд терміном на чотири роки. Перший транш у млрд Україна отримала в березні 2015 року, другий (,7 млрд) у серпні 2015 року, третій ( млрд) у вересні 2016 року, четвертий ( млрд) у квітні 2017 року.

Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж цього року, якщо виконає умови МВФ, серед яких - створення антикорупційного суду та запровадження ринкових цін на газ для населення.

Схожі новини