Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Система інтернатів вичерпала себе, - Володимир Лис

В інтернатних закладах області усіх типів перебуває понад 4,5 тисячі дітей, з них лише 128 сиріт

Начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис вважає, що вирішити проблему сирітства і дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, можна за допомогою громади. Система інтернатів вичерпала себе.

- Торік розформували Червоноградський інтернат. 10 років воювали. На базі цього закладу буде військовий ліцей. Заспокоїлися всі, — розповів Володимир Лис кореспондентові «ВЗ». - Цього року влітку буде реформовано заклад у Верхньому Синєвидному. Через обласну раду вже ухвалено рішення — там буде оздоровчий табір. У Львові цього року буде закриватися інтернат № 2 на вул. Просвіти. Там є 92 дітей зі Львова, 42 з області, шестеро — сиріт. Решта — діти, які мають батьків. Мусимо з сім'ями працювати, допомагатимемо родинам вийти із кризи, щоб забирали дітей і самі їх виховували, а якщо не хочуть цього робити, значить, їх треба позбавляти батьківських прав.

Очільник обласної Служби у справах дітей заявив, що наразі у 35 дитячих будинках сімейного типу на Львівщині — 247 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 100 прийомних сім'ях — 162 дитини зазначеної категорії. В інтернатних закладах усіх типів в області перебуває понад 4,5 тисячі дітей, з них лише 128 сиріт.

Повністю розмову з Володимиром Лисом читайте незабаром у газеті «Високий Замок», а також на нашому сайті.

Схожі новини