Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Верховна Рада призначила дострокові пенсії родинам Небесної Сотні

  • 08.02.2018, 13:23
  • 691

Народні депутати підтримали закон, який передбачає призначення дострокових пенсій для членів сімей загиблих учасників Революції гідності.

За ухвалення законопроекту "Про внесення зміни до статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції Гідності" №7429 за основу та в цілому проголосували 248 депутатів, повідомляє Укрінформ.

"Проект... передбачає надання права на призначення дострокових пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції гідності. Таке право отримають дружини та чоловіки, якщо вони не взяли повторний шлюб, діти, які стали інвалідами до досягнення повноліття, і батьки. Вони зможуть вийти на пенсію в 55 років (чоловіки) при страховому стажі в 25 років і жінки - в 50 років при страховому стажі в 20 років... Це 63 людини і це 1 млн 800 тис. грн на рік", - зазначила голова комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

Вона уточнила, що 108 осіб загинули або померли внаслідок поранень чи інших ушкоджень, отриманих під час Революції гідності.

Схожі новини