Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові суд оштрафував на 25 тис грн військового командира, який брав хабарі у солдатів

  • 08.02.2018, 09:19
  • 689

Шевченківський райсуд Львова визнав винним львів’янина, що за контрактом працює командиром розвідувального взводу у 80 окремій аеромобільній бригаді високомобільних десантних військ ЗСУ в отриманні хабаря від підлеглого солдата.

Про це свідчить вирок від 5 лютого, повідомляє zaxid.net.

Суд встановив, що обвинувачений 11 жовтня 2017 року вимагав у солдата грошове забезпечення за один місяць за те, що той не повернувся на службу у військову частину на Вінничині зі Львова. Командир взводу обіцяв солдату не перешкоджати під час несення служби та не вносити його у список дезертирів. Він отримав спершу через посередника 5 тис. грн, а згодом, 20 жовтня, перебуваючи у Львові, від солдата ще 4 тис. грн. Після цього хабарника затримали.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. Відтак була укладена угода про визнання винуватості із військовим прокурором. Суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25,5 тис грн та позбавив військовослужбовця права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на півтора року.

Також він має сплатити у дохід держави 6190 грн за проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді упродовж 30 днів.

Схожі новини