Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МВФ оголосив про візит своїх фахівців в Україну

  • 07.02.2018, 20:37
  • 698

Група експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) 12 лютого прибуде до Києва для проведення технічних консультацій з українською владою.

Про це йдеться в прес-релізі Фонду, передає Інтерфакс-Україна.

За словами постійного представника МВФ в Україні Йоста Люнгмана, команда пробуде в Києві з 12 до 16 лютого для проведення технічних обговорень.

Відзначимо, що раніше в МВФ заявляли, що поки не планують відправити місію в Україну.

Нагадаємо, що майбутній - четвертий за рахунком - перегляд програми відкриває шлях для отримання нового 5-го траншу кредиту МВФ.

Напередодні президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Bloomberg у Давосі висловив надію, що орієнтовно до квітня місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ, і Україна зможе отримати черговий транш від МВФ.

У свою чергу голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин заявляв, що місії МВФ орієнтовно прибуде до Києва в середині лютого.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд висунув чотири вимоги до України для отримання наступного траншу. Так, Київ повинен прийняти закон про приватизацію і забезпечити прозорий продаж держактивів, створити антикорупційний суд і врегулювати питання з цінами на газ. Також за вимогою була вже прийнята пенсійна реформа.

Раніше Київ виконав одну з умов перегляду - був прийнятий новий закон про приватизацію. Крім того, Порошенко вніс до Верховної Ради кандидатуру Якова Смолія на посаду глави НБУ, яка фактично була вакантною з весни минулого року, коли нинішня глава Валерія Гонтарєва подала у відставку. Також Порошенко заявив про готовність Кабміну привести ціни на газ до ринкових умов.

Україна і МВФ у березні 2015 року підписали меморандум про економічну і фінансову політику, яку країна повинна проводити в рамках програми EFF. Усього програмою передбачено отримання Україною близько млрд, з яких вже виділено ,7 млрд.

За прогнозами міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, наступний транш МВФ може скласти ,9 млрд , але Україна зможе його отримати не раніше першого кварталу 2018 року.

Схожі новини