Передплата 2024 ВЗ

Львівський театр Лесі Українки отримав нового очільника

  • 07.02.2018, 17:06
  • 1 105

Через півроку після оголошення конкурсу директором-художнім керівником театру ім. Лесі Українки стала Ольга Пужаковська.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Директором-художнім керівником Львівського академічного драматичного театру ім. Лесі Українки стала Ольга Пужаковська – голова Громадської організації "Мистецька майстерня Драбина".

Зазначимо, управління культури Львівської міської ради оголосило конкурс на цю посаду ще в липні минулого року. Тоді директором театру хотіли стати 6 кандидатів.

Однак попередній директор театру, Микола Павлів, не погоджуючись із результатами конкурсу, подав позовну заяву в суд на управління культури Львівської міськради, вимагаючи поновлення його на роботі та стягнення вимушеного прогулу.

29 січня в приміщенні Галицького районного суду Львова відбулось засідання у справі за позовом попереднього директора театру Павліва Миколи Васильовича до управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради, на якому суд відмовив у задоволенні позову Павліва.

Нагадаємо, до Миколи Павліва театр ім. Лесі Українки очолював драматург Павло Ар'є. Художнім керівником театру він став у вересні 2016 року, однак влітку 2017 року він звільнився за власною ініціативою.

Схожі новини