Передплата 2024 «Добра кухня»

З 1 квітня розпочнеться приписна кампанія до сімейних лікарів, - Ірина Микичак

Керівник департаменту охорони здоров`я ЛОДА розповіла про найпроблемніші моменти медичної реформи

Керівник медичної галузі Львівщини Ірина Микичак вважає, що без радикальних кроків медична реформа в країні може й не відбутися. «Так, ці кроки будуть болючими, але без них — ніяк», — заявила очільник Департаменту охорони здоров`я ЛОДА кореспондентові «ВЗ».

Ірина Микичак пояснила читачам і послідовність дій пересічних пацієнтів.

«Люди повинні обрати собі сімейного лікаря і підписати формальну угоду - декларацію, яка фіксує юридичні моменти. З 1 квітня розпочнеться приписна кампанія. Наразі триває підготовка до нововведення. Кожен має право обрати собі сімейного лікаря зі Львова чи з Києва, вибір абсолютно вільний, не за пропискою. У цьому й полягає принцип «гроші ходять за пацієнтом». За кожним пацієнтом держава визначила 362 гривні – фінансовий ресурс, який має йому забезпечити упродовж року медичну допомогу. З цієї суми оплачуватиметься зарплата сімейного лікаря і певний обсяг обстежень, які потрібні пацієнту», — розповіла Ірина Микичак.

Повністю інтервю з очільницею Департаменту охорони здоров`я ЛОДА читайте у номері «ВЗ» за четвер, а також на нашому сайті.

Схожі новини