Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Заньківчани” запрошують на "Тринадцяту жінку"

На камерній сцені Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької відбувся допрем'єрний показ моновистави про Марлен Дітріх

На камерній сцені Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької відбувся допрем'єрний показ моновистави за п'єсою Теодозії Зарівної "Тринадцята жінка" у постановці народної артистки України Алли Бабенко. Це перша цьогорічна вистава “заньківчан”.

І хоча впродовж вистави жодного разу не згадувалися імена й прізвища головної героїні і того, з ким вона вела діалог, але для тих, хто цікавиться світовою історією, кінематографом і літературою, було зрозуміло - йдеться про стосунки між актрисою Марлен Дітріх і письменником Ернестом Хемінгуеєм.

Упродовж години сценічного дійства перед глядачами розгортається драма життя, творчості і кохання двох непересічних особистостей, які в силу різних обставин не могли бути разом, але чиї почуття і пристрасть виливалися в піснях (як у Марлен) і в романах (як у Ернеста). Актриса, яка останні п'ятнадцять років свого життя провела, не виходячи зі свого помешкання, у фінальному монолозі дякує Богові за все, що було, а найважливіше - за дар кохання.

"Не важливо, любили чи не любили мене, головне, що любила я", - зауважила головня героїня моновистави. Так, роль легендарної Марлен Дітріх виконала народна артистка України Наталія Лань. Хореографія — Олени Балаян. Прем’єру можна буде побачити вже 9 лютого.