Передплата 2024 «Добра кухня»

У центрі Львова група ромів з ножем напала на дівчат-активісток

Потерпілі написали заяву до поліції

Сьогодні, 5 лютого, увечері в центрі Львова стався напад на дівчат, активісток громадської ініціативи "Л.О.В.Ц.І." для протидії циганській злочинності. Про це ресурсу Форпост повідомила керівник об'єднання Роксолана Лісовська.

"Сталася неприємна ситуація з двома дівчатами, які вийшли на прогулянку у центр. Вони активні представники патрулювання, і їх цигани дуже добре запам'ятали. Ось яка ситуація. Тільки що напали на дівчат, загнали їх у кафешку «Пінгвін». Погрожували ножем тому, хто вийде!

Ви розумієте масштаби проблеми?! Вони погрожували вбити! Тому шукаю нових активних ловців. Вимоги: сильні і високі хлопці. Для чого? Скажу у приват чи при зустрічі. Вони перейшли усі допустимі межі, і дуже даремно. Я не дам нікому ображати тих, хто зі мною", - сказано у повідомленні.

За словами Лісовської, дівчата були не на патрулюванні, а просто гуляли містом.

Потерпілі написали заяву до поліції, повідомила Лісовська у коментарі Форпосту.

Група "Л.О.В.Ц.І." створена з команди добровольців для патрулювання вулиць міста та законної протидії ромам, що здійснюють крадіжки.

«Активісти нашої спільноти організовувуються по 4-5 осіб і разом патрулюють вулиці міста. Наша мета – збирати інформацію. Ми все знімаємо, фотографуємо, ловимо ромів "на гарячому", оточуємо їх, а тоді викликаємо поліцію», – пояснив Богдан Сопотух.

А Роксолана Лісовська наголосила на тому, що «Ловці» – саме виховна ініціатива.

У планах активістів – створити також спеціальні спільноти у соцмережах, де можна буде сповістити про напад і попросити про допомогу.

Схожі новини