Передплата 2024 ВЗ

Зведення меморіалу Небесній Сотні стартує навесні

Після жорсткої критики за те, що у місті Лева досі не зведено пам’ятника новітнім героям, які у 2013-2014 роках загинули на Майдані Незалежності у Києві, справа зрушила з місця

Будівельники обіцяють фінішувати 31 грудня 2018 року. Про це повідомив “ВЗ” начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський. “Підписано угоду з проектантами, на виконкомі погоджено детальний план території, - каже пан Юліан. - Тепер ще потрібно затвердити містобудівні умови та обмеження. Після цього на сесії голосуватимуть за ухвалу про виділення коштів на меморіал Небесній Сотні”.

За словами головного архітектора Львова, об’єкт меморіал отримав найвищу категорію складності, відтак погоджувати його зведення треба у Києві. Крім того, в Міністерство культури передадуть документи про наміри архітектурних робіт для ЮНЕСКО.

Меморіал Небесній Сотні постане на вулиці Кривоноса. Ціна питання — мільйон доларів. Переможцем конкурсу на найкращий проект меморіалу став львівський архітектор Андрій Лесюк. На конкурсі свої роботи подали 25 архітекторів зі всієї України.

Схожі новини