Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Знову активізувалися телефонні шахраї. Під виглядом допомоги можуть обнулити ваші рахунки

На мобільні телефони абонентів останнім часом надходять дивні SMS-ки

Невідомий абонент з такого ж мобільника сповіщає: "Шановний клієнте! Вашу виплатну та кредитну картку поставлено на обмеження. Вам необхідно пройти авторизацію. Деталі...". А далі відправник-інкогніто вказує два номери мобільних операторів, за якими ви мали б пройти оту авторизацію.

Кореспондент ВЗ також отримав загадкове повідомлення. Однак через те, що його кредитна картка давно не актуальна, запідозрив віртуальний обман. Невдовзі підозри підтвердилися.

У банку, в якому від своєї фірми отримую платню, запевнили, що ніяких SMS-ок такого змісту не надсилали. Так само, як і не встановлювали жодних обмежень на зняття готівки. Якщо би була потреба у якихось сповіщеннях, то у них обов'язково було б вказано назву установи. Зрештою, турбували би зі стаціонарного телефону, який легко ідентифікувати. Очевидно, припустили мої співрозмовники, орудують шахраї. Просячи про "авторизацію", вимагатимуть повідомити секретний код платіжної картки. Після цього зняти кошти для зловмисників - справа лічених секунд.

Банківські працівники повідомили, що я - не перший, хто звернувся до них зі схожою скаргою. За останні два тижні таких сигналів від клієнтів було з десяток. У банку виписали номери телефонів, на які просили задзвонити невідомі радники. Звертатимуться до правоохоронних органів, щоб там вивели на чисту воду фінансових крутіїв.

Схожі новини