Передплата 2024 «Добрий господар»

Михеїл Саакашвілі програв апеляцію у справі про статус біженця в Україні

  • 05.02.2018, 16:59
  • 690

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні двох скарг у справі щодо статусу екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі.

Відповідне рішення у понеділок, 5 лютого, оголосив головуючий суддя Андрій Коротких, повідомляє «Укрінформ».

«Суд ухвалив апеляційні скарги Саакашвілі і ДМС залишити без задоволення», – сказав Коротких.

Зокрема, відмовлено у задоволенні апеляційних скарг і Державної міграційної служби і Михеїла Саакашвілі на рішення Окружного адмінсуду Києва від 3 січня, який визнав законною відмову ДМС надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Після оголошення рішення активісти почали кричати: «Ганьба». Самого Саакашвілі на момент оголошення рішення у залі суду не було.

В свою чергу, адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що захист екс-голови Одеської ОДА подаватиме касаційну скаргу на це рішення.

За його словами, якщо вони програють і касацію, то «ми будемо рухатися далі для захисту Саакашвілі. Є ще європейські інстанції».

Нагадаємо, у листопаді минулого року управління ДМС в Київській області ухвалило рішення «Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту». Це сталося після того, як у липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Михеїла Саакашвілі українського громадянства.

Окружний адмінсуд Києва 3 січня визнав законною відмову ДМС надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

17 січня Саакашвілі заявив, що ДМС сама подала апеляцію на ухвалене на її користь рішення, щоб прискорити завершення процесу, що надасть можливості позбавити лідера «Руху нових сил» підстав перебувати в Україні.

Схожі новини