Передплата 2024 «Добрий господар»

На вул. Личаківській завершено другий етап ремонтних робіт

  • 05.02.2018, 16:39
  • 927

На вул. Личаківській продовжуються ремонтні роботи з капітального ремонту дорожнього покриття та заміни усіх підземних комунікацій.

Для проїзду транспорту повністю відкрито ділянку від вул. Круп’ярської до вул. Б. Котика, зокрема, відкрито для проїзду перехрестя вул. Б. Котика – вул. Мучна – вул. Личаківська.

«З 20 січня було частково відкрито для проїзду вул. Личаківську, на ділянці від вул. Круп’ярської до вул. Б. Котика. Закритою для проїзду транспорту залишалася вул. Мучна. Для повного відкриття руху автомобілів на цьому перехресті необхідно було завершити роботи по влаштуванню колектора, дорожнього полотна і замощення тротуарів. Також на вул. Б. Котика було проведено переключення існуючих колекторів у новозбудований. Ці роботи завершено і ми відкрили повністю це перехрестя для проїзду авто. На перехресті вул. Б. Котика – вул. Мучна – вул. Личаківська встановили острівець безпеки для зручності пасажирів під час переходу вулиці.

Зараз проводимо роботи з переключення старого колектора до нового та підключення будинків до нового колектора. Зокрема збудовано 490 м нового колектора від перехрестя вул. Мечникова до вул. Б. Котика. Замощено 6 тис. м 2 бруківки. Паралельно ведуться роботи на наступній ділянці дороги: вул. Б. Котика - вул. Черемшини», - повідомив Роман Познанський, в.о. директора ЛКП «Львівавтодор».

За його словами, капітальний ремонт вул. Личаківської проводиться з врахуванням інтересів усіх категорій мешканців: пішоходів, пасажирів електротранспорту і водіїв авто.

«Вулицю Личаківську будуємо відповідно до проекту, з врахуванням сучасних будівельних норм, щоб був належний пропуск транспортних засобів, та щоб було безпечно для пішоходів. З цією метою на перехресті вул. Б. Котика – вул. Мучна – вул. Личаківська встановили острівець безпеки. Також на цьому перехресті буде встановлено світлофор, щоб була зручна транспортна розв’язка», - розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За словами Сергія Бабака, ремонтні роботи на ділянці від вул. Б. Котика до вул. Черемшини триватимуть 2 місяці. А весь відрізок дороги, до вул. Пасічної, планують заверши до липня, якщо не буде непередбачуваних робіт через колектор.

«Якщо б на вул. Личаківській ми міняли лише дорожнє покриття, роботи йшли б швидше. Ускладнює роботу заміна колектора, плюс вище догори йдуть скальні породи ґрунтів. Також старий колектор не прокладений рівно. Тому це складна інженерна робота, та все йде згідно з планом», - наголосив Сергій Бабак.

Нагадаємо, 25 березня 2017 року розпочався капітальний ремонт вул. Личаківської (на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічна з розворотним кільцем). Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». Орієнтовна вартість робіт 6 млн. євро. Тут буде проведена капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі та інженерних мереж, зокрема колектора.

Реконструкція вулиці здійснюється у три етапи. Перший етап - це роботи на перехресті вул. Личаківської з вул. Мечникова. Другий етап - роботи на ділянці від вул. Круп’ярської до вул. Б. Котика. І третій етап - від вул. Б.Котика до вул. Пасічної.

У серпні були повністю завершенні роботи на перехресті вул. Личаківська-Мечникова. Тут замінено 30 м колектора, діаметром 1200 мм, який знаходився на глибині 7,5 м. Замощенні тротуари, викладена бруківка і поставлено 8 опор контактної мережі. З 18 вересня здійснюється повноцінний рух трамваїв.

Схожі новини