Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Амністія для "євроблях" потребує компромісу - народний депутат

  • 05.02.2018, 12:34
  • 814

Власники транспортних засобів з іноземною реєстрацією вперто не йдуть на компроміс з українською владою, незважаючи на те, що їм була запропонована "амністія".

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Народний фронт" Вадим Сидорчук.

"Фактично для вирішення проблеми автомобілів з реєстрацією на європейських номерах потрібен компроміс. Але, як показує практика і робота нашого комітету з ініціативною групою ("евроблях" - Ред.), власники цих авто не хочуть йти на компроміс. А умови, які вони висувають, не можуть бути задоволені повністю, адже власники інших авто будуть поставлені в нерівні умови з ними. По суті, всіх інших автовласників змусять платити за інших. А ті, хто справно платить податки і всі збори, не повинні платити за інших", - зазначив Сидорчук.

З його слів, на одному з останніх засідань податкового комітету пролунала пропозиція глави комітету про зниження зборів для власників авто на європейських номерах в межах 20-30%. Це так звана разова амністія для "евроблях", щоб вони пройшли реєстрацію в Україні. Але і ця пропозиція не була схвалена власниками таких авто. Вони продовжують наполягати на скасуванні будь-яких відрахувань до бюджету для реєстрації авто і зниженні ввізних мит.

"Тому поки що складно дати відповідь, коли ця проблема буде вирішена на законодавчому рівні. В середу, 7 лютого, буде засідати наш комітет. І це питання буде знову на порядку денному", - повідомив нардеп.

Схожі новини