Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За п'ять років на розбиті вандалами вікна в Інтерсіті витратили понад 5 млн гривень 

  • 04.02.2018, 18:39
  • 706

В Укрзалізниці з 2012 року на те, щоб засклити розбиті вандалами вікна в українських поїздах Інтерсіті, витратили 5,5 млн гривень.

Про це розповів заступник начальника філії Українська залізнична швидкісна компанія ПАТ Укрзалізниця з технічних питань Олександр Кутішенко в інтерв'ю газеті Магістраль.

За його словами, з 2012 року вандали пошкодили 557 вікон в поїздах типу Інтерсіті. Виходячи з того, що одне вікно зараз коштує приблизно 10 тисяч гривень, то загальна вартість пошкодженого майна становить понад 5,5 млн грн.

"Але це витрати на закупівлю тільки склопакетів. Загальні ж збитки набагато більше... Зокрема, для заміни вікон відволікаються від основної роботи працівники. А поїзд, в якому здійснюється ремонт, відставляється, як мінімум, на добу, тому що клей і інші технологічні матеріали повинні затвердіти. А це тягне за собою серйозні збитки... за один рейс в середньому перевозиться трохи більше тисячі пасажирів, що приносить дохід понад 300 тис. грн. Якщо поїзд в рейс не вийшов, Укрзалізниця зазнає збитків", - сказав Кутішенко.

Також з моменту запуску в Україні поїздів типу Інтерсіті вандали розбили 45 вікон у кабінах машиністів. А одне таке скло коштує 754 тис. гривень, і час лагодження - близько 4 діб.

В результаті дій вандалів, які часто кидають сторонні предмети по потягах, ніхто не постраждав.

Схожі новини