Передплата 2024 ВЗ

Польща готова обговорити з Ізраїлем і США закон про Інститут нацпам’яті

  • 04.02.2018, 09:12
  • 688

Керівництво Польщі готове до діалогу з Ізраїлем і США щодо конфлікту, який виник після прийняття парламентом закону про Інститут національної пам'яті, заявив голова Постійного комітету Ради міністрів Яцек Сасін.

Про це повідомляє Польське радіо.

За словами Сасіна, прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій вже почав проводити "великий діалог". Він провів діалог із прем'єр-міністром Ізраїлю, а також пояснював польську позицію з приводу закону про Інститут нацпам'яті закордонним журналістам.

Як зазначив політик, ситуація, що склалася для Польщі не є корисною і влада це не ігнорує.

"Прем'єр-міністр створив історико-юридичну групу, яка повинна почати діалог з ізраїльською стороною. Ми робимо все, що в наших силах і всі найважливіші особи в польській державі задіяні в поясненні цієї справи. Сподіваємося на добру волю наших партнерів в Ізраїлі і США, що вони захочуть слухати наші аргументи, а не розпалювати конфлікт, який не має ніякого сенсу і реальних підстав", - сказав Сасін.

Також політик додав, що після схвалення обома палатами парламенту, закон про Інститут національної пам'яті переданий президенту Дуді, який вирішить, чи підписувати його.

Схожі новини