Передплата 2024 ВЗ

В Україні вперше за 10 років вакцинували від кору 93% дітей віком одного року

  • 03.02.2018, 20:19
  • 536

Боротьбою з кором Міністерство охорони здоров'я займається вже майже рік, хоча топ-новиною це захворювання стало лише близько двох місяців тому - після того, як почали хворіти люди в Києві.

Про це голова Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла в інтерв'ю Новое время.

В. о. міністра пояснила, що ВООЗ надіслало попередження до МОЗ України про серйозний ризик через низький рівень вакцинації у січні 2017 року.
"Тому, коли кір почався в серпні цього року, ми були готові, у нас вже був штаб з боротьби iз захворюванням. Ми закупили мільйон додаткових доз вакцин і посилили вакцинацію у трьох західних областях, де на сьогодні найбільша кількість хворих. За 2017 рік ми вперше за 10 років вакцинували 93% дітей віком одного року", - розповіла Супрун.

За її словами, якби у країні були вакциновані від кору 95% населення, спалах хвороби припинився б за місяць-півтора, однак насправді цей показник не перевищує 50%. У зв'язку з цим нинішнє завдання міністерства - ревакцинувати та вакцинувати декілька мільйонів українських дітей, яких щеплення обійшло стороною.

"Ліків від кору немає, і це єдиний спосіб ефективно зупинити спалах хвороби. Ми також слідкуємо за статистикою нових випадків, їх останніми тижнями 600–700 на країну, без тенденції до зменшення", - зазначила в.о. міністра.

Схожі новини