Передплата 2024 ВЗ

В Україні відкривається офіс європейської молодіжної організації Eurodesk

  • 02.02.2018, 20:13
  • 919

В Україні працюватиме координаційний офіс міжнародної молодіжної асоціації Eurodesk. Про це на прес-конференції в Києві заявив президент асоціації Рейнхард Швальбах.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми хочемо стимулювати доступ до європейської інформації, особливо щодо мобільності молоді. Мобільність - не означає міграція, не залишайте свою країну, але подорожуйте, навчайтеся і змінюйте свою країну», - сказав президент Eurodesk.

За його словами, мережа організації охоплює 36 країн у Європі. Згідно з інформацією на сайті асоціації, Eurodesk є одним із найповніших і найдоступніших джерел безкоштовної інформації для молоді про міжнародні можливості для навчання.

«Є рішення Eurodesk відкритися в Україні. Ідея в цій співпраці з Національною молодіжною радою - зробити доступною інформацію про ті можливості, які має Eurodesk, для якомога більшої кількості молодих людей, молодих українців через молодіжні організації, молодіжні центри», - сказав заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

Зазначимо, що Eurodesk - це гуманітарна програма ЄС для молоді, осіб які працюють з молоддю і молодіжних організацій. Її фінансує Європейська Комісія та міністерства освіти і науки європейських країн в рамках програми «Erasmus+».

Програма Eurodesk працює на чотирьох рівнях обміну інформацією: європейському, національному, регіональному і локальному. Координатором на європейському рівні є офіс в Брюсселі (Eurodesk Brussel Link). На інших рівнях процесом обміну інформації займаються тисячі молодіжних організацій і громадських об'єднань, які утворюють єдину мережу асоціації.

Схожі новини