Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У джунглях Гватемали археологи знайшли невідоме місто майя

  • 02.02.2018, 18:59
  • 834

У ньому виявили понад 60 тис. будівель.

У джунглях Гватемали дослідники знайшли місто майя, яке складається майже з 60 тисяч різних будівель.

Про це йдеться у статті National Geographic.

Як зазначається, археологи знайшли у місті збережені руїни будинків, палаців, терас і доріг, а також складних систем іригації. Місто вдалося виявити за допомогою оптичного локатора LiDAR. Він очистив цифрові знімки місцевості від силуетів крон дерев і під ними вчені побачили місто. Усього в рамках дослідження було вивчено 2100 км2 поверхні на території біосферного заповідника на півночі Гватемали.

«Знахідка дає ясно зрозуміти, що весь регіон був одним великим ареалом розселення, масштаби і щільність якого були сильно недооцінені», – заявив один із авторів дослідження.
Нова знахідка, на думку вчених дозволяє говорити про те, що чисельність населення цивілізації майя була значно більшою, ніж прийнято вважати. Раніше її оцінювали в 5 млн осіб, у той час як тепер дослідники вважають, що можна говорити щонайменше про 10-15 млн людей. Більшість з них могли жити на віддалених болотистих територіях в джунглях, які раніше вважалися безлюдними.

Дослідження стало лише першою частиною трирічного проекту, в рамках якого з допомогою оптичного локатора LiDAR вчені мають намір досліджувати більше 14000 км2 території джунглів Гватемали.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини