Передплата 2024 ВЗ

У Тернополі бандерівський прапор підніматимуть разом із державним

  • 02.02.2018, 18:39
  • 642

Під час усіх урочистих та святкових заходів на державних будівлях та комунальних установах Тернополя одночасно із синьо-жовтим прапором підніматимуть революційний  червоно-чорний прапор ОУН.

Про це повідомляє прес-служба Тернопольської міськради.

Зазначається, що таке рішення було прийняте з ініціативи міського голови Сергія Надала на сесії Тернопільської міської ради 2 лютого як відповідь на ухвалений польським парламентом закон про заборону пропаганди "бандерівської ідеології".

"Тернопіль завжди мав прекрасні партнерські відносини з польськими містами. Тісно співпрацюють між собою освітні, лікувальні, спортивні та культурні заклади наших міст. І саме завдяки спільним проектами ми показуємо дружбу між нашими країнами та містами, - сказав Надал.

"Переконаний, що жодне політичне рішення не може переписати героїчні сторінки нашої історії. Цим рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої історії. І ще раз офіційно затверджуємо на міському рівні пошану до наших Героїв і їх вклад у боротьбу за Незалежність України", - додав він.

За словами Надала, попри ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя.

Раніше повідомлялося, що Львівська облрада на засіданні 30 січня затвердила порядок використання революційного червоно-чорного прапору ОУН на Львівщині.

Схожі новини