Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові та області перевізникам бракує більше тисячі водіїв громадського транспорту

  • 02.02.2018, 08:35
  • 1 274

Через їхній дефіцит на маршрути не виходить понад сотня автобусів.

Перевізники Львова та області відчувають брак кадрів. Понад сотня автобусів не виходить на маршрути через недостатню кількість водіїв.

Про це ZAXID.NET Новинам розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

«Якщо говорити про область, то є понад тисячу вакансій водіїв. Місто ж потребує понад три сотні. Через дефіцит кадрів маємо іншу проблему: понад сотня автобусів простоює у парку та не виходить на маршрути. На лініях, замість 600, вулицями міста їдуть 470 маршруток, до 500 максимум», – пояснив Іван Велійка.

За його словами, щоби водіїв не бракувало, варто запропонувати їм гідну оплату праці. Проте пояснює: «Це відбиватиметься на вартості проїзду. Адже інших грошей ми не маємо. Наші надходження – або дотації, або компенсація між регульованим та економічно обґрунтованим тарифом, або дохід від виручки пасажирів».

Також Іван Велійка розповідав, що середня зарплата у сфері транспорту Львівщини – від 2,7 до 3,6 тис. грн. Лише два підприємства області мають заробітну плату більше трьох тисяч гривень. Це комунальне АТП у Львові та 31 львівське підприємство, яке обслуговує міжміські і приміські маршрути.

До слова, у студії програми «Що не так?» від 30 січня про проблеми із громадським транспортом у Львові розповідали Іван Велійка та керівник громадської організації «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

Схожі новини