Передплата 2024 «Добрий господар»

У запорізькому аеропорту попередили спробу вивезення старовинної скрипки Аматі

  • 01.02.2018, 20:11
  • 803

У Запорізькому аеропорту митники попередили спробу нелегального вивезення громадянином Туреччини скрипки, яка ймовірно була виготовлена у відомій італійській майстерні родини Аматі.

Про це повідомляє прес-центр Державної фіскальної служби.

Пасажир рейсу "Запоріжжя-Стамбул" самостійно обрав для проходження митного контролю зелений коридор, де оформлення здійснюється у спрощеному порядку (без заповнення митної декларації. Після перетину білої смуги, яка позначає закінчення зеленого коридору, у чоловіка було виявлено скрипку.

Раритетний музичний інструмент знаходився у ручній поклажі без ознак приховування. Проте у іноземця не було жодних дозвільних документів на даний предмет, як і експертних висновків мистецтвознавця.

Зазначимо, що переміщення через митний кордон України подібних предметів обмежено відповідно до норм вітчизняного законодавства. Скрипку тимчасово вилучили.

Аматі — родина італійських майстрів смичкових музичних інструментів 16—17 ст. Засновник школи Андреа Аматі (1533—1612) створив класичну форму скрипки, досягнувши високої якості звучання.

Джерело: Еспресо

Схожі новини