Передплата 2024 «Добрий господар»

Leopolis Jazz Fest — без спонсорства банку Фрідмана

Організатори запевняють, підготовка до традиційного фестивалю йде за планом.

Російський олігарх, ініціатор джазового фестивалю Leopolis Jazz Fest (до 2017 року його назва була іншою – Alfa Jazz Fest), уродженець Львова Михайло Фрідман потрапив у “кремлівську доповідь” мінфіну США. Ця інформація зворохобила поціновувачів джазового фестивалю, який роками спонсорує “Альфа-банк”, що належить пану Фрідману.

Чи через можливі санкції щодо Фрідмана про Leopolis Jazz Fest доведеться забути? Фестиваль став візитівкою Львова. Захід збирає музикантів зі всього світу та чимало туристів, які спеціально приїжджають у столицю Галичини на це свято.

Як розповіла “ВЗ” виконавчий директор фестивалю Leopolis Jazz Fest Наталія Горбачевська, підготовка до фестивалю йде за планом, цього року він відбуватиметься з 27 червня по 1 липня. “Як і минулого року, фестиваль триватиме п’ять днів, – каже пані Наталія. – Ми вже анонсували двох хедлайнерів, які виступлять на Leopolis Jazz Fest. Один з них – шведський контрабасист, бас-гітарист, віолончеліст, композитор і аранжувальник Ларс Даніельссон (на фото). Презентує унікальну програму, яка готується спеціально для виступу у Львові та буде виконана з академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів». Концерт Даніельссона буде присвячено його ювілею, адже 2018-го музиканту виповнюється 60 років. Другий хедлайнер – відомий музикант, дворазовий володар “Греммі” Маркус Міллер”.

Наталія Горбачевська також повідомила, що цього року “Альфа-банк” не буде спонсором джазового фестивалю. “У нас є інші спонсори, з якими працюємо постійно, – каже Наталія Горбачевська. – Працюємо, переконуємо їх, підписуємо контракти. Робота триває”.

Цього року квитки на Leopolis Jazz Fest не подорожчають. Найдешевший кош­туватиме 450 гривень, найдорожчий – 5 тисяч. В оргкомітеті фестивалю кажуть, цьогоріч вирішили зменшити кількість найдорожчих квитків, – аби меломани відвідали усі концерти в Парку культури, а не один-два.

Схожі новини