Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Насірова звільнили з посади голови ДФС 

  • 31.01.2018, 14:29
  • 1 212

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення усунутого від своїх обов'язків голову Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 30 січня, передає агенство Інтерфакс-Україна.

"Ми направили до Держкомісії подання про звільнення Насірова. Держкомісія дала свій висновок. Сьогодні ухвалюємо це рішення", - сказав Гройсман під час засідання.

Нагадаємо, що 3 березня 2017 року Кабінет Міністрів України звільнив з посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, поклавши обов'язки глави відомства на в.о. заступника голови ДФС Мирослава Продана.

Насірову інкримінують зловживання владою або службовим становищем.

7 березня Солом'янський райсуд Києва заарештував колишнього голову ДФС Романа Насірова на два місяці з правом внесення застави у розмірі 100 млн грн.

27 квітня Солом'янський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави щодо Насірова.

Згідно з даними НАБУ, в період з травня 2015 року по березень 2016 року Насіров ухвалив низку необґрунтованих і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяними в так званій "газовій схемі Онищенка". Згідно з обвинуваченням, Насіров, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань компаніям Фірма Хас, Карпатнадраінвест, Надра Геоцентр. Ці рішення він прийняв з порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що завдало збитків державі на загальну суму понад 2 млрд грн. Чиновник заперечує звинувачення проти себе.

28 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершила розслідування кримінального провадження стосовно Насірова.

У серпні суд заарештував все наявне в державному реєстрі нерухоме майно Насірова.

Пізніше Насіров подав позов до Європейського суду з прав людини на українських антикорупціонерів.

10 листопада 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови ДФС Насірова, а також керівника департаменту ДФС.

27 листопада Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення про розгляд по суті цього обвинувального акта. Насіров та його підлеглий обвинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

10 грудня в суді розглянули клопотання детективів НАБУ про надання компетентним органам Швейцарської Конфедерації тимчасового доступу до документів компанії RN Group Limited, які перебували в швейцарських банках. Швейцарські правоохоронці зацікавилися офшорами у справі Насірова.

Схожі новини