Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні заборонили популярні ліки

  • 31.01.2018, 11:39
  • 1 176

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела повну заборону на продаж, зберігання та реалізацію лікарського препарату "Панкреатин".

Про це сказано в розпорядженні служби.

"Забороняю реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу Панреатин, порошок (субстанція) у поліетиленових мішках для виробництва нестерильних лікарських форм, серії 222.621, виробництва БІОЗІМ Гезельшафт фюр Ензімтехнології мбХ, Німеччина", - сказано в розпорядженні держслужби.
Чиновники своїм розпорядженням зобов'язали всі суб'єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування цього препарату негайно перевірити наявність забороненого препарату та зняти його з обороту для подальшої утилізації або знищення.

Як стало відомо, причиною заборони продажу на території України цього медичного препарату цієї партії стала невідповідність кількості ферменту, який відповідає за розщеплення певних речовин в організмі. У "Панкреатині" із забороненої партії кількість цього ферменту була меншою за мінімальне допустиме значення.

Схожі новини