Передплата 2024 «Добрий господар»

У Німеччині прем'єри східних земель вимагають послабити санкції проти РФ

  • 30.01.2018, 13:58
  • 624

За їхніми словами, ці обмежувальні заходи не дають результату і потрібен новий підхід.

Послабити санкції щодо Російської Федерації (РФ) вимагають прем'єр-міністри східнонімецьких федеральних земель. Про це заявив прем'єр-міністр землі Саксонія-Ангальт Райнер Газелофф після зустрічі у Берліні глав урядів п'яти земель, утворених на території колишньої Німецької Демократичної Республіки.

"Ці обмежувальні заходи не дають результату, потрібен новий підхід", - заявив Газелофф

За його словами, члена партії канцлерки Анґели Меркель Християнсько-демократичний союз, санкції мало зачіпають такі важливі російські експортні товари як нафта і газ чи поставки автомобілів з ФРН до РФ, зате болісно б'ють по німецькому експорту аграрної продукції, повідомляє агентство Reuters. Особливої шкоди санкції завдали східнонімецьким компаніям, які мають тісні зв'язки з російськими партнерами.

Голова уряду землі Мекленбург - Передня Померанія Мануела Швезіґ, яка представляє соціал-демократів, також підтримала послаблення санкцій.

Райнер Газелофф зазначив, що Росія в Україні однозначно порушила норми міжнародного права, однак перспектива розв'зання кризи може бути тільки у взаємодії.

Прем'єри східнонімецьких земель планують обговорити питання пом’якшення санкцій проти РФ із майбутнім федеральним урядом ФРН.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Євросоюз повинен зняти частину санкцій з Росії, аби на Сході України встановилося тривале перемир'я.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини