Передплата 2024 «Добра кухня»

Деякі маршрутки Львова їздять по-новому

Виконком вилучив з транспортної мережі два неефективні маршрути, натомість додав новий — від АС «Західна» до площі Різні.

Виконавчий комітет Львівської міської ради змінив рух кількох маршрутів Львова. Скасовано два недіючі – колишній маршрут № 52, який у старій маршрутній мережі курсував з Сихова до центру, та маршрут № 57, який планувався від заводу «Фуджікура» до центру Львова. Ці два маршрути вилучили із мережі насамперед через те, що не користувалися попитом. Натомість з’явився новий маршрут № 52 (курсує від АС «Західна» до площі Різні). №52 – це експрес-маршрут, який має обмежену кількість зупинок (згодом у Ратуші на нього проведуть офіційний конкурс).

Тож які автобуси тепер їздять по-новому? Маршрутка №18, яка їздить від вулиці Ялівець до вул. Личаківської, тепер доїжджатиме до вул. Тракт Глинянський, агрофірма «Провесінь».

Великогабаритний автобус №31, що курсував по вул. Куліша, тепер їздить проспектом Чорновола з поворотом на вул. Городоцьку. Маршрутки №47а та 48 тепер заїжджатимуть на Підзамче. Маршрутка №54 замість Нового Львова та вул. Вітовського курсуватиме по вул. Луганській і Стрийській.

«Суттєвих змін транспортна мережа не зазнала. Ми врахували ті пропозиції від львів’ян, які до нас надходили впродовж останнього року, – сказав заступник начальника управління транспорту Львівської міської ради Ігор Собенко. – Зміни, які накопичилися упродовж п’яти років, ми вивели у новий додаток і маємо 54 маршрути. Будемо оголошувати конкурс на визначення перевізників на ці 54 маршрути».

Схожі новини