Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко прийняв остаточне рішення щодо допуску іноземних військових в Україну

  • 29.01.2018, 19:38
  • 633

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий 18 січня Верховною Радою закон про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України.

"29.01.2018 Повернуто з підписом від президента", - йдеться в інформації про статус проходження законодавчої ініціативи на сайті українського парламенту в понеділок, 29 січня.
Зазначимо, що закон передбачає допуск іноземних військовослужбовців до участі в українсько-американських навчаннях Rapid Trident 2018 і Sea Breeze 2018, багатонаціональних навчаннях "Світла Лавина - 2018", "Чисте Небо - 2018" і "Ріверіан - 2018".

Документ набуде чинності з дати офіційного опублікування.

Також Порошенко затвердив новим Указом "План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2018 рік та про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях".

Відповідно до указу відповідальність за підготовку та проведення у 2018 році багатонаціональних військових навчань на території України і забезпечення участі підрозділів Збройних Сил нашої держави в багатонаціональних навчаннях за межами України в 2018 році покладається на міністра оборони України.

Указ президента набуває чинності в порядку, передбаченому частиною п'ятою статті 8 Закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України", крім статті 1 та пункту 2 статті 4, які вступають в силу з дня опублікування Указу.

Закон вступає в силу з дня опублікування.

Схожі новини