Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні потеплішає, на дорогах ожеледиця

  • 28.01.2018, 16:06
  • 600

Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про ожеледицю на дорогах.

"За даними УкрГідрометцентру, 28 січня вночі у північних, Рівненській, Волинській і Київській областях та Києві, вдень в Україні, крім більшості південних та східних областей ожеледь; вночі та вранці у північних, західних та центральних областях туман, видимість 200-500 м; на дорогах країни ожеледиця", - йдеться у повідомленні на сайті ДСНС.

Крім того, держслужба попереджає, що у зв’язку з відлигою 28 січня у високогір’ї східної частини Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Також, за даними Укргідрометцентру, 29-31 сiчня у зв'язку iз відлигою очiкується пiдйом рiвнiв води над поточними рiвнями в рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,2-0,8 м; рiчках басейну Захiдного Бугу на 0,1-0,5 м.

Очікується руйнування льодового покриву, мiсцями льодохiд, при цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води.

Разом з тим, синоптик Наталя Діденко повідомила, що в понеділок 29 січня на більшості території України очікується мокрий сніг та дощ, поривчастий вітер і тепла погода.

Схожі новини