Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні розгорівся скандал навколо збірки про загиблих бійців АТО

  • 28.01.2018, 12:59
  • 1 046

У Знам'янці Кіровоградської області волонтери та учасники АТО вимагають вилучити тираж брошури, присвяченій загиблим на Донбасі, в зв'язку з її неоднозначними ілюстраціями.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Обурення військових викликали ілюстрації видання - на одній з них Україна зображена у вигляді жінки з руками по лікті в крові. А на сусідніх сторінках - труни і вбиті горем обличчя рідних загиблих.

"Жінка-мати, все начебто і виходить руки у неї в крові, очі в крові, волосся в крові. Прапором замотана. Своїми руками знищуємо - так виходить чи що?", - обурюється боєць АТО Юрій Руденко.

Вони також звинувачують чиновників у тому, що ті їх образили.

"Складайте зброю. Сидіть вдома. Вас туди ніхто не посилав. Ми відповіли: "Якщо ми звідти підемо - вони прийдуть сюди". "Нехай приходять...", - передає слова чиновників боєць АТО Олексій Генкуленко.

Варто відзначити, що картинка чиновниками була взята з інтернету. Вона була створена 25 лютого 2014 року дизайнером з Севастополя.

Знищувати тираж в мерії не збираються. Міська влада пропонує АТОшнікам мирову - спільно укласти вже не збірку, а повноцінну книгу і до підбору матеріалу підійти ретельніше.

Схожі новини