Передплата 2024 «Добра кухня»

Священика РПЦ засудили до 14 років колонії за секс з неповнолітніми у православних таборах відпочинку

  • 27.01.2018, 18:59
  • 1 021

Приозерський міський суд Ленінградської області засудив священика РПЦ Гліба Грозовського до 14 років колонії суворого режиму у справі про педофілію

Суд визнав його винним у скоєнні сексуальних дій з трьома дівчатками, які не досягли 14-річного віку, в православних таборах відпочинку на острові Коневец на Ладозькому озері в 2009-му, а також на острові Кос в Греції в 2013 році, повідомляють місцеві медіа.

Суд зобов'язав Грозовського виплатити кожній з трьох потерпілих по 400 тисяч рублів як компенсацію моральної шкоди. Засуджений своєї провини не визнає і заявив, що оскаржить рішення суду.

За словами слідчого з особливо важливих справ ГСУ СК РФ у Санкт-Петербурзі Олександра Гаврилова, засуджений не лише вступав у статеві відносини з дітьми, але й потім залякував їх та умовляв не повідомляти батькам.

"Грозовський їм пояснював, мовляв, те, що вчора робили, - гріх, тому батькам не говори нічого, а просто мені покайся", - заявив Гаврилов.

Кримінальну справу проти Грозовського було порушено 20 вересня 2013 року, коли в поліцію звернулися матері двох дівчаток 2001 і 2004 років народження, над якими, як встановив суд, в червні того ж року священик вчинив насилля в дитячому таборі на грецькому острові Кос. Одна з них розповіла про те, що трапилося матері. Та здзвонилася з мамою другої дівчинки. В результаті обидві жінки написали на Грозовського заяву.

Потім з'явився ще один епізод. Загалом їх було три.

Разом з тим, у РПЦ заявили поки що не позбавлятимуть Грозовського церковного сану.

"Його статус жодним чином не зміниться. Вирок не вступив в силу, остаточного рішення немає, буде апеляція", - зазначив співрозмовник. Він додав, що єпархія "рішення суду жодним чином не коментує".

Процес у справі Грозовського проходив в закритому режимі. Звинувачення вимагало засудити його до 15 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, захист наполягав на виправданні. Кримінальну справу проти священика порушили восени 2013 року. До своєї екстрадиції восени 2016 року Грозовський переховувався в Ізраїлі.

Він заявляв про свою невинність і стверджував, що став жертвою провока

Схожі новини