Передплата 2024 «Добра кухня»

У Чехії завершується другий тур виборів президента

  • 27.01.2018, 12:01
  • 624

27 січня завершується другий тур президентських виборів у Чехії, на яких змагаються чинний керівник держави Мілош Земан та колишній президент академії наук Їржі Драгош.

Другий тур виборів відбувається два дні - 26-27 січня, виборчі дільниці мають зачинитися сьогодні о 15 годині за Києвом, тоді як результат стане відомим за кілька годин, передає ВВС.

Земану 73 роки, а його супернику - 68.

Протягом останніх років Земан неодноразово висловлювався на захист Росії та за скасування санкцій ЄС проти неї. Також він нещодавно заявив, що приєднання Криму Росією - це вже вирішена справа.

Натомість Драгош підтримує територіальну цілісність України, санкції щодо Росії та визнає українську належність Криму.

Разом з тим, у передвиборчій боротьбі з лібералом та єврооптимістом, науковцем Драгошем, Земан не надто напирав на любов до Росії, а зробив наголос на проблемі імміграції. Зокрема, чинний голова держави заявляв про те, що 2 млрд мусульман здатні знищити європейську цивілізацію.

"Іслам, особливо його радикальна версія, намагаються навернути всіх у свою віру, а незгодних перетворити на рабів", - сказав він у середу, 24 січня, під час свого виступу перед студентами у Плзенському краї.

Пропагандисти ісламістів живуть міркуваннями XIV століття, але тепер вони мають соціальні мережі і це є вибухонебезпечною сумішшю, вважає Земан.

"Два мільярди мусульман можуть почати релігійну революцію і знищити євро-американську цивілізацію", - наводить його слова CZnews.

Схожі новини