Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Курт Волкер розповів про поставки американської зброї в Україну

  • 26.01.2018, 13:44
  • 735

У порівнянні з кількістю танків, які Росія розмістила на Донбасі, обсяги поставок запропонованої Україні з боку США зброї, щоб протидіяти цьому, досить невеликі.

Про це заявив спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю ВВС.

Коментуючи, чи не спровокує рішення США щодо поставок летальної зброї Україні ескалацію на Донбасі, Волкер зазначив, що «сумний факт полягає в тому, що рівень насильства на сході України вже істотно зріс у 2017 році».

«Ми бачили різке збільшення кількості порушень положення про припинення вогню в порівнянні з попередніми двома роками. І це відбувається за участю сил, які контролює і інструктує Росія», – додав він.

«Ми запропонували Україні оборонну зброю. Наприклад, протитанкову зброю. Її можна використовувати лише якщо на вас йдуть танки. І обсяги поставок досить невеликі в порівнянні з кількістю танків, які Росія розмістила на сході України. Безумовно, все це озброєння не ефективне для наступальних операцій і ескалації конфлікту», – зазначив Волкер.

При цьому він висловив надію, що крок США демонструє наявність серйозної політичної підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

«Україна, будучи самостійною країною, має право захищати себе від агресії. І вона має право шукати допомоги у інших країн, щоб закрити прогалини в своїй обороні. І у Києва є такі прогалини. США і інші країни намагаються допомогти їх закрити», – заявив спецпредставник США.

Схожі новини