Передплата 2024 «Добрий господар»

Людиноподібного робота на форумі в Давосі заклинило від запитання про корупцію в Україні

  • 26.01.2018, 12:40
  • 942

Робот Софія відповіла лише на заздалегідь підготовлені запитання.

Український сніданок у Давосі відбувся за участі найкмітливішого робота світу на ім'я Софія. Однак найдосконаліший штучний інтелект не зміг відповісти на питання, як можна побороти корупцію в Україні, пише ТСН.

Софія створена за образом і подобою акторки Одрі Хепберн та має громадянство Саудівської Аравії. Найвідоміша людиноподібна роботка здатна вчитися, підтримувати невимушену розмову, а в одному з інтерв’ю обіцяла повбивати людей, щоправда згодом передумала і додала, що то був жарт.

Нині Софія гастролює на форумі в Давосі та спробувала відповісти на питання, що потрібно зробити, аби подолати політичну корупцію у світі та зокрема в Україні. Однак жодного слова робот промовити не зміг – машина лише крутила головою, водила очима та усміхалася.

Інженер, що її обслуговує, пояснив, що Софія могла би відповісти, але не налаштована на бесіду.

На довершення робота спіткало щось на кшталт нервового тику, тож знадобилося втручання спеціального масажиста.

Як пише AIN.UA, зі Софією не сталося нічого надзвичайного після запитання про Україну. Робот здатен на взаємодію в режимі розмови (тобто може відповісти на випадкове питання), однак під час конференції цей режим (conversational mode) був відключений.

Коли журналіст поставила запитання, робот працював в режимі інтерв'ю: він мав відповідати на заздалегідь підготовлені питання – під управлінням оператора. Саме цим пояснюється те, що Софія не змогла нічого сказали у відповідь репортерці.

Схожі новини