Передплата 2024 «Добрий господар»

У ПАРЄ оприлюднили звіт щодо України

  • 26.01.2018, 09:58
  • 697

ПАРЄ вітає програму реформ, яка реалізується в Україні, разом з тим рекомендує виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо Закону України "Про освіту", а також прискорити процес боротьби з корупцією для отримання відчутних результатів.

Про це йдеться у річному звіті Моніторингового комітету ПАРЄ, оприлюдненому сьогодні у ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Асамблея вітає позитивні зміни і прогрес, досягнутий протягом звітного періоду в ряді країн... В Україні - амбітна програма реформ, прийнята після Революції Гідності, незважаючи на складні обставини, які є результатом російської агресії на сході України і незаконної анексії Криму», - йдеться у документі.

У розділі того, що викликало занепокоєння щодо України вказано, що це посилення політичної риторики після подій Євромайдану і російської агресії на сході України, також поляризація роботи ЗМІ, недостатньо збалансоване співвідношення між офіційною мовою і мовами національних меншин в новому освітньому законі, корупція, яка підриває довіру суспільства до політичної і судової систем.

«Асамблея закликає українське керівництво в повному обсязі виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо ЗУ "Про освіту"; підвищити темпи реформ з метою боротьби з повсюдною корупцією в країні і забезпечити, щоб ці реформи дали відчутні та конкретні результати», - вказано в документі.

Виступаючи після заслуховування звіту віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв наголосив, що у минулому році Україна виконала безпрецедентну кількість рішень ЄВПЛ, здійснює масштабні реформи, не дивлячись на війну на сході та анексію Криму. Він також закликав ПАРЄ бути обачними у тих сигналах, які посилають Росії.

«Ми можемо відправити неправильний сигнал Росії, там можуть подумати, що ми не реагуємо на анексію Криму та агресію на сході України... Надіюся, ми проявимо мудрість і не дозволимо реалізувати ті кроки, які хоче вжити Російська Федерація», - наголосив Ар’єв.

Схожі новини