Передплата 2024 ВЗ

Вибив арбітрові зуба – збіднів на 8500 гривень

Неспортивна поведінка одного з футболістів-аматорів села Маріямполя, що у Галицькому районі Івано-Франківської області, обійшлася викликом до суду і значними фінансовими втратами.

Поєдинок чемпіонату району на рідному стадіоні проти команди села Медині (він відбувся ще 10 вересня минулого року) для цього гравця складався вкрай невдало. На початку матчу за брутальний прийом проти суперника він отримав від арбітра попереджувальну жовту картку. Це не стало для хлопця наукою, через півгодини у боротьбі із чужим нападником він грубо порушив правила на лінії штрафного майданчика. Суддя показав гравцеві червону картку, вилучив його з поля. Розлючений цим вердиктом, винуватець підбіг до арбітра і двічі ударив кулаком в обличчя. Як наслідок – вибив зуба...

Крім санкцій районної федерації футболу, розбишаку покарав районний суд. Незважаючи на те, що хуліган визнав свою провину, розкаявся, попросив пробачення в арбітра, Феміда постановила, що за завдані тілесні ушкодження винуватець має заплатити 8500 грн.

За іронією долі, схожий інцидент із побиттям футбольного судді стався два роки тому, у липні

2016-го, за участі вболівальника села Медині. Незадоволений рішенням арбітра призначити штрафний удар у бік воріт місцевої команди, той вибіг на поле і вдарив суддю в голову. Галицький районний суд не церемонився із забіякою – зобов’язав порушника компенсувати “людині у чорному” 8500 грн.

Часто напади на арбітрів відбуваються і на футбольних полях Львівщини – “Високий Замок” про це писав не раз. Зазвичай ці інциденти сторони врегульовують за межами судової зали. Як мовиться – полюбовно...

Схожі новини