Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія систематично набирає для війни на Донбасі колишніх засуджених

  • 25.01.2018, 17:56
  • 714

У СБУ вважають, що до складу окупаційних адміністрацій Росії в Донецькій і Луганській областях систематично набирають найманців з кримінальним минулим.

Про це заявив очільник Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що 19 січня під час зіткнення в районі населеного пункту Широкине бійці ЗСУ почали атакувати диверсійно-розвідувальну групу з чотирьох людей.

Після бою окупанти залишили на полі бою одного зі своїх, тож українські військові взяли його у полон. Ним виявився бойовик Олександр Старцев.

"У цієї людини є кримінальне минуле, він відсидів 7 з 8 років ув'язнення за вчинення різного роду злочинів", - наголосив Грицак.

За його словами, співробітники СБУ в Чугуєві Харківської області затримали людину, яка свого часу відбувала покарання в одній з колоній на окупованій Луганщині.

"Звільнившись з місць позбавлення волі, він проходив службу в незаконних збройних формуваннях і після завершення контракту прибув до Чугуєва. Наші контррозвідники його виявили і затримали", - зауважив Грицак.

Він додав, що ці факти свідчать про те, що до складу окупаційних адміністрацій Росії на Донбасі входить багато людей, які мали судимість.

Схожі новини