Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Угорщина вимагає від Києва юридичних гарантій щодо закону про освіту

  • 25.01.2018, 13:25
  • 835

Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що закон про освіту в Україні можна вводити в дію лише після узгодження з угорською національною меншиною на заході країни. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті угорського уряду.

«Україна не повинна вводити в дію освітній закон, який вона попередньо не погодила з представниками угорської нацменшини. Нам мало обіцянок, нам потрібні юридичні гарантії», - цитують Сійярто.

Прес-служба МЗС повідомила, що міністр відзначив - прийняття закону про освіту без внесення змін до розділу про мову навчання є порушенням міжнародних норм. «За відсутності юридичних гарантій Угорщина залишає за собою право блокувати всі міжнародні ініціативи України в рамках ЄС і НАТО», - заявив міністр і додав, що США також зацікавлені у вирішенні цього «геополітичного» питання.

За даними угорського МЗС, у середу відбулася тристороння угорсько-українсько-американська зустріч в Парижі, де обговорювали питання застосування закону «Про освіту» в Україні.

Раніше Сійярто заявив, що Будапешт не сприятиме проведенню засідання НАТО-Україна на рівні міністрів оборони.

Схожі новини