Передплата 2024 ВЗ

Екс-лікаря збірної США з гімнастики засудили до 175 років тюрми за сексуальні домагання

  • 25.01.2018, 09:36
  • 886

Колишнього лікаря збірної США з гімнастики 54-річного Ларрі Нассара засудили до 175 років тюрьми за сексуальні домагання до спортсменок. Про це інформує «Радіо Свобода».

Згідно з рішенням суду в Мічигані, він зможе просити про дострокове звільнення лише через 40 років. Перед цим суд допитав близько 160 жінок, включно з переможцями Олімпійських ігор, які свідчили проти Нассара.

Зачитуючи вирок, суддя Розмарі Аквиліна заявила, що дії Нассара були «продуманими, прорахованими, маніпулятивними і лицемірними». «Я маю честь і привілей засудити вас. Ви не заслуговуєте можливості коли-небудь покинути будівлю в'язниці», - сказала суддя.

Вона зазначила, що таким чином «щойно підписала Нассару смертний вирок».

Нассар працював лікарем у збірній США з гімнастики близько 20 років. Вперше про домагання з його боку у вересні 2016 року розповіло видання Indianapolis Star. Тоді дві його колишні пацієнтки повідомили, що лікар домагався їх, коли вони зверталися до нього за медичною допомогою. Усього зі звинуваченнями на адресу лікаря виступили понад 150 жінок і молодих дівчат. Серед них олімпійські чемпіонки Маккейла Мероні, Олександра Райсман, Габріель Дуглас, Джордін Вібер і Сімона Байлс.

У листопаді 2017 року колишній лікар визнав себе винним у семи випадках сексуального насильства у період від 1998 до 2015 року. Він вже відбуває 60-річний термін ув’язнення за дитячу порнографію.

Схожі новини