Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Слідчі ГПУ отримали від ООН фотокопію листа Януковича з проханням ввести війська РФ в Україну

  • 25.01.2018, 09:16
  • 659

Слідчі офіційним шляхом отримали від секретаріату ООН фотокопію листа екс-президента Віктора Януковича на адресу президента Росії Володимира Путіна від 1 березня 2014 року з проханням використовувати Збройні сили РФ на території України.

Про це заявив прокурор головної військової прокуратури України Руслан Кравченко, пише «Інтерфакс-Україна».

Як зазначив прокурор, під час службового відрядження у Нью-Йорк слідчі через представництво України в ООН шляхом запиту отримали від секретаріату ООН супровідним листом з гербовою печаткою фотокопії звернення Віталія Чуркіна, тодішнього постійного представника РФ в ООН, про визнання офіційним документом листа Януковича президенту РФ, а також фотокопію самого листа Януковича Путіну. Цей документ долучили до матеріалів кримінального провадження.

Кравченко зазначив, що сторона звинувачення отримала загалом чотири листи від МЗС України про отримані дані фотокопій документів, які колишній постпред РФ в ООН Віктор Чуркін представив 3 березня 2014 року, та які були визнані офіційними документами ООН.

«Перша копія, яку ми отримали від МЗС України, текст листа Януковича Путіну, який був відправлений секретаріатом ООН кожному члену Ради безпеки ООН, а також постійному представнику України в ООН», - розповів він.

Прокурор зазначив, що колишній постпред України в ООН Юрій Сергєєв тоді направив запит для з'ясування, що саме Чуркін долучив до свого звернення. Як виявилося, він отримав фотокопію звернення Чуркіна про визнання цього листа Януковича офіційним документом ООН.

Схожі новини