Передплата 2024 «Добрий господар»

"Нафтогаз" засекретив свою перемогу в Стокгольмському суді

  • 25.01.2018, 08:55
  • 660

НАК "Нафтогаз України" не може опублікувати копію рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати, щоб не дати приводу компанії "Газпром" не виконувати це рішення.

Про це йдеться у відповіді НАК "Нафтогаз України" на запит "Українських Новин".

Зокрема, у відповіді йдеться, що текст рішення Стокгольмського суду містить розгорнуту інформацію про контракт купівлі-продажу газу з ПАТ "Газпром" і додаткові угоди.

У той час, як в самому контракті прописана норма про його конфіденційність.

"У світовій практиці міжнародного комерційного арбітражу мали місце випадки, коли сторона арбітражного провадження, проти якої було винесено рішення, намагалася оскаржити або ускладнити виконання арбітражного рішення на тій підставі, що інша сторона нібито зловмисно розголосила інформацію в зв'язку з арбітражним виробництвом, що нібито завдало шкоди стороні, проти якої було винесено рішення", - заявили в НАК.

"Тому не можна виключати можливості використання в майбутньому подібної стратегії з боку ПАТ "Газпром", - йдеться у відповіді.

При цьому уточнюється, що для уникнення ускладнень з виконанням рішення українська сторона утримується від розповсюдження будь-яких документів, які містяться в матеріалах відповідного арбітражного провадження.

У той же час, головні державні органи заявили, що не володіють копіями рішення суду.

Так, в Адміністрації президента наголосили, що АП "не є розпорядником" даної інформації.

У Кабінеті міністрів уточнили, що "Нафтогаз" відповідно до норм свого статуту самостійно веде юридичні тяжби.

Не мають інформації про подробиці судового рішення і в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Схожі новини