Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В американській гімнастиці секс-скандал

Жертвами домагань з боку лікарів і тренерів були сотні гімнасток. Багатьом із них не було й 13 років.

Троє високопосадовців федерації гімнастики США подали у відставку - через секс-скандал за участі екс-лікаря федерації, 54-річного Ларрі Насара. Той визнав себе винним у розбещенні понад 150 гімнасток. Тож Насару, який уже одержав 60 років тюрми за зберігання дитячої порнографії, суд у штаті Мічиган додасть іще - від 40 до 125 років.

Я к заявив глава гімнастичної федерації США Керрі Перрі, “відставка цих трьох діячів допоможе провести в нашій організації необхідні реформи”. Чи не запізнілі? Попередник Перрі, Стів Пенні, подав у відставку в березні минулого року - після жорсткої критики у ЗМІ, спричиненої неадекватною реакцією федерації на інформацію про “подвиги” Насара.

Як розповіла американська газета Indianapolis Star, протягом останніх 20 років жертвами сексуальних домагань із боку тренерів і лікарів стали 368 гімнасток із клубів, які працюють під “крилом” національної федерації. Деяким із тих гімнасток не було й 13 років...

Серед жертв розпусників була й знаменита Сімон Байлз, чотирикратна чемпіонка Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро зі спортивної гімнастики.

Схожі новини