Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, з ким збірна України зіграє у прем'єрному розіграші Ліги націй УЄФА

  • 24.01.2018, 14:23
  • 1 138

У суперники українським футболістам жереб обрав збірні Чехії та Словаччини.

У середу, 24 січня 2018 року, відбулося жеребкування групового етапу першого розіграшу Ліги націй УЄФА.

Збірна України з футболу, згідно свого рейтингу, потрапила у дивізіон B, у другий кошик, тому підопічні Андрія Шевченка могли отримати у суперники Австрію, Вельс або Словаччину (з Росією українці не могли зіграти рішенням УЄФА), а також когось з квартету Північна Ірландія, Данія, Чехія та Туреччина.

Задум Ліги націй УЄФА у тому, що більш слабкі команди, у тому числі «синьо-жовті», уникають зустрічі із найсильнішими збірними та можуть кинути всі сили на Лігу націй, аби зайняти перше місце у групі, а потім не тільки підвищитися у класі на наступний розіграш турніру, а ще і вийти у раунд плей-офф Ліги націй, де розігруватимуться путівки на Євро-2020.

Отож, українські футболісти можуть перестрахуватися, адже безпосередньо у самій кваліфікації на Євро-2020 вони можуть отримати у свою групу, наприклад, збірні Іспанії й Італії, випередити яких буде важко. І навіть провальна кваліфікація на чемпіонат Європи-2020 не позбавить збірну України шансів вийти у фінальну частину турніру. Залишиться тільки здобути перемоги у півфіналі та фіналі плей-офф Ліги націй навесні 2020 року – а з ними й одну з чотирьох путівок на чемпіонат Європи, які розігруватимуться у новому турнірі.

Волею жереба збірна України зіграє в одній групі з національними футбольними командами Словаччини та Чехії. Передбачено шість вікон для матчів (6-8 та 9-11 вересня, 11-13 та 14-16 жовтня, 15-17 та 18-20 листопада). У ці дати збірна України і проведе чотири поєдинки – по два вдома та на виїзді.

Схожі новини