Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни на Донбасі

  • 24.01.2018, 09:33
  • 689

У ПАРЄ ухвалили резолюцію за результатами доповіді "Гуманітарні наслідки війни в Україні".

Документ підтримали 50 депутатів, "проти" було 7 голосів, жоден не утримався, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Резолюція містить заклик до держав-членів Ради Європи докласти всіх зусиль для припинення конфлікту на Донбасі, до РФ - припинити агресію проти України, фінансування незаконних військових формувань "ДНР" та "ЛНР", забезпечити дотримання прав людини в анексованому Криму, припинити заселення Криму росіянами та виселення з півострова представників інших національностей.

"Ми дуже задоволені результатом. Безумовно, резолюція є такою, що відповідає реальній ситуації в Україні. Цей документ констатує гуманітарну катастрофу, яка сталася внаслідок війни", - сказав у коментарі Укрінформу член української делегації - народний депутат Олексій Гончаренко.

Він також зауважив, що була прийнята дуже важлива поправка, що стосувалася формулювання щодо джерела агресії.

"В тексті проекту резолюції було вказано, що ця резолюція - про гуманітарну ситуацію, яка склалася внаслідок війни на сході України, а в результаті правки, яку внесла українська делегація і яку було прийнято, тепер інше формулювання - наслідки триваючої війни Росії проти України", - наголосив Гончаренко.

Він підкреслив, що "фактично одна з основних міжнародних інституцій визнала, що це є війна Росії проти України, яка відбувається на нашій території".

"Це те, що знають всі українці і ми це розуміємо. Це те, з чим бореться проросійське лобі у всьому світі, і це рішення буде нам дуже на користь, українська дипломатія зможе його використовувати", - вважає Гончаренко.

Схожі новини