Передплата 2024 «Добра кухня»

З'явився рейтинг найбільш відповідальних губернаторів

  • 23.01.2018, 12:59
  • 1 151

Голови державних адміністрацій Харківської, Дніпропетровської та Черкаської областей cтали лідерами Рейтингу відповідальних губернаторів України за версією видання "Слово і діло".

Юлія Світлична, голова Харківської ОДА, отримала максимальний бал - 77%. За даними "Слово і діло", чиновниця дала 39 обіцянок, з яких виконані 30 і решта 9 - у процесі виконання.

Так, 27 січня 2017 року Світлична заявила, що один з найбільших в Україні Центрів надання адміністративних та соціальних послуг буде відкрито в Харкові влітку. У серпні було завершено будівництво центру, а 1 вересня відбулося його офіційне відкриття. 15 серпня 2017 року голова Харківської ОДА пообіцяла, що в 2017-2018 навчальному році буде організовано навчання дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах у 135 освітніх навчальних закладах регіону. З початком навчального року ці класи почали працювати в кожній школі.

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко озвучив 70 обіцянок, з яких 44 виконав, 21 знаходиться в процесі реалізації і 5 поки виконати не вдалося. За це губернатор отримав 63% рейтингу і посів друге місце. Зокрема, в травні 2017 року Резніченко пообіцяв відремонтувати 160 комунальних автодоріг Дніпропетровської області, а вже в грудні він відзвітував про виконання всіх робіт - всього було реконструйовано 300 км. Губернатор пообіцяв відремонтувати 1000 км доріг за три роки, і є лідером по ремонту дорожньої інфраструктури.

"Наше завдання - побудувати якісні дороги європейського рівня в усіх населених пунктах області", - заявив Резніченко. За його словами, високий темп відновлення автодоріг комунального значення став можливим завдяки децентралізації. "Децентралізація - це реальний механізм перерозподілу повноважень і ресурсів з центру на місця. Тому я всіляко вітаю реалізацію ініціативи Президента Петра Порошенка щодо втілення в життя цих принципів", - зазначив керівник ДніпроОДА.

Крім того, Дніпропетровська область є лідером з розвитку медицини, наприклад, найближчим часом почнеться будівництво найбільшого в Україні реабілітаційного центру для учасників антитерористичної операції на сході країни. Всього в минулому році на Дніпропетровщині було капітально відремонтовано 20 лікарень і амбулаторій. Велика їх частина знаходиться в сільській місцевості. Фінансування ремонтів здійснюється, в тому числі, за рахунок конфіскованих Генпрокураторою "грошей Януковича".

Керівник Черкаської ОДА Юрій Ткаченко посів третє місце рейтингу з 62% виконаних обіцянок - 60 з 97. В процесі виконання залишаються 26 і ще 11 йому виконати поки не вдалося.

Схожі новини