Передплата 2024 ВЗ

Колядували чотири покоління!

Різдвяні співи дітей-онуків доповнювали дідусь і його правнучка.

Завершення новорічних свят народний сімейний ансамбль «Кожушки» з Рави-Руської відзначив великим концертом колядок. У виконанні цієї дружної співочої родини пролунали різдвяні співи, які у давнину можна було почути на Бойківщині, Гуцульщині, Поліссі, Поділлі, Галичині, Лемківщині. Цього разу колядували «Кожушки» у районному Миколаєві, де народилися троє учасників ансамблю, – як вдячні діти вони приїхали сюди привітати земляків зі святами...

За плечима сімейного гурту “Кожушки” 15 років плідної концертної діяльності. Художнім керівником є старший викладач Рава-Руської музичної школи Богдан Кожушко, солісткою - його дружина, педагог цієї ж школи Лариса Адамчук-Кожушко, іншими учасниками - їхні діти: випускниця Львівської націо­нальної музичної академії Наталія Кожушко (флейта) та студент п’ятого курсу цієї ж академії Богдан Кожушко (акордеон). Обоє є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Батько акомпанує на гітарі, а мама підігрує на барабанчику дзвіночках, інших інструментах.

Того дня на сцені виступали чотири покоління однієї мистецької родини. Крім вищезгаданих, колядував колишній завідувач Миколаївського відділу культури Микола Адамчук - батько, тесть, дідусь учасників ансамблю. Під час спільної із залом коляди “Нова радість стала” на сцені з’явилася дворічна правнучка пана Миколи - Аліса, яка підтанцьовувала під мелодію. Хто знає, може, це знак, що у цій родині з’явиться ще один музикант!

За 15 років “Кожушки” з незмінним успіхом виступали на сотнях сцен. Вони є переможцями обласного конкурсу “Співоча освітянська родина” Все-

українського конкурсу сучасної християнської пісні, міжнародного фестивалю “музичних” родин у Польщі. Виступали перед громадою українців Вільнюса, часто гостюють на радіо і телебаченні, є постійними учасниками “Великої коляди у Львові”. Двічі цей ансамбль визнавали кращим творчим колективом Жовківщини. У 2008 році його удостоїли звання “народний”. “Кожушки” записали аудіодиск “Стукає у двері коляда”.

Схожі новини